R.O.W.E – Morgondagens arbetsstandard?

Det finns ett koncept för arbetstagande som fått en väldig uppmärksamhet det senaste året (bland annat Daniel Pink nämner detta i sin bok Drive). Jag talar om en trend som kallas för ROWE som har visat sig gå hem väldigt bra hos generation X och Y.  ROWE står för results-only-work-environment och i enda mening kan det uttryckas som att filosofin bakom den lyder:
”Arbetsgivaren fokuserar enbart på att definiera och kontrollera de resultat som uppnås av medarbetare och ignorerar totalt var, när eller hur det uppnås”. Detta innebär i sin mest utpräglade form att det inte finns några fasta arbetstider eller arbetsplatser. Personligen kan jag som nattuggla tilltalas av denna tanke. Jag med flera tillhör en kategori av människor som är som mest produktiva/kreativa kvälls och nattetid, därför kan jag köpa konceptet omedelbart.

ROWE representerar en ganska kontroversiell infallsvinkel på arbetsuppgifter som utmanar gamla konventioner. Samtidigt har faktiskt vårt samhälle förändrats och flertalet yrkesroller producerar abstrakta produkter, som inte är begränsade av fysiska möten mellan människor på definierad tid och plats. En reflektion som jag sett i rapporter kring ROWE är att det verkar vara något som passar drivna individer allra bäst.

Skulle ROWE fungera för det som du arbetar med?

3 svar på ”R.O.W.E – Morgondagens arbetsstandard?”

  1. Ja, till viss del. Eftersom jag är väldigt mycket ute i grupper och arbetar med utveckling och förbättring av arbetssätt etc måste jag ju vara där de är när de är där, så att säga. Men en del av den tid som används till rapportskrivande, uppföljningar och liknande skulle ju kunn göras var som helst, när som helst.

    Alla arbetsgivare är ju dock inte inne på det spåret ännu. Min ag har väl börjat rucka på det lite grand i alla fall, men då min närmaste chef är helt emot arbete hemifrån så är det inget jag kan göra fullt ut ändå. Fast då ”gratisjobbar” man ju hemifrån istället. Tillgänglighet är en dygd. ;)

  2. Det skulle funka i mitt jobb, och för mig som person. Jag jobbar med verksamhetsutveckling, och det innebär att jag måste vara på plats och träffa folk en hel del, men mycket av tankejobbet, rapportskrivning och förberedelser gör jag bättre hemifrån. För att uppnå bra resultat måste jag alltså vara närvarande när andra är det i viss utsträckning, men skulle kunna sitta någon annan stans och göra mycket av jobbet.
    Min arbetsgivare betalar mig dock per timme, och är inte så förtjust i att jag jobbar hemifrån, så där sitter jag fast.
    Finns det några företag i Sverige som jobbar enligt ROWE, eller liknande principer?

    1. Hej Oscar, jag har ännu inte stött på företag som FULLT UT arbetar med ROWE. Däremot finns det många konsultfirmor som applicerat tanken om att arbete inte mäts i tid, utan som en leverans/resultat. Konsultvärlden har varit snabb här att ta till sig affärsmodeller där man säljer åtagande till paketpris istället för timdebitering.
      Däremot är vissa aspekter av fullblods ROWE ganska extrema såsom att det inte finns semester utan att vem som helst kan bestämma sig för att plötsligt vara borta från jobbet en vecka. Den typen av förutsättningar kolliderar en del med fack och arbetslagstiftning i övrigt.
      Jag hävdar att det bästa är att pragmatiskt och objektivt fundera över hur ens egen verksamhet kan eller inte kan förlika sig med ROWE och på vilka punkter isåfall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.