Talang 2.0 – Från medarbetare till superhjälte

Låter detta intressant? Liber beskriver min kommande bok så här:

Zlatan, Anja, Tiger, Judit, Mozart – var kommer dessa fantastiska talanger från?

Inom sport, musik och affärsvärlden återkommer fenomenet gång på gång.
I arbetslivet kallas fenomenet kriget om talangerna. Media målar upp mustiga bilder om en föränderlig arbetsmarknad där framgång skapas genom kraften hos begåvade människor. Många företag har som uttalad strategi att rekrytera topptalanger. Vanligen har de ingen definition av vad en talang är. En grupp forskare gav sig ut i världen. Deras uppdrag vara att undersöka exakt vad talang är. Bland dem fanns ledande auktoriteter i ämnet. Deras forskning vänder upp och ner på vår tids mest utbredda myt. För en talang är förmodligen inte vad du tror, utan något helt annat.

För företag och organisationer där tillgång på talang är ett överlevnadskriterium blir det centralt att förstå hur sann talang ser ut. Ännu mer vitalt är att förstå vad som får människor med fantastiska förmågor att stanna kvar.

 • Vad driver dem som är bäst i världen?
 • Hur och var finner du talangfulla människor?
 • Vilken företagskultur passar högpresterande bäst?
 • Vilket ledarskap stärker och utvecklar talang?

I Talang 2.0 – Från medarbetare till Superhjälte tar författaren Linus Jonkman med läsare på en psykologisk, historisk och verksamhetsinriktad resa inom ett av de mest fascinerande ämnen som finns. Ifall du arbetar med talent management kommer boken att ge dig många nya insikter och tvinga dig att ställa helt nya frågor. Om du är chef som gillar högpresterare kommer boken även att ge dig nya insikter kring ditt ledarskap.

En engagerad medarbetare byter inte sin tid mot pengar. För henne är inte arbete en plats utan något hon gör. Kompensation är inte främst pengar utan personlig tillfredställelse. En engagerad människa är en kulturbärare som har en mycket positiv effekt på sina kunders upplevelse. Att bygga en företagskultur som förstärker engagemang, det är det starkaste kortet för att behålla talangerna.”

Om författaren: Linus Jonkman f. 1975 är en förändringsledare och strateg sprungen ur generation X:s källkritiska mylla. Han är en mycket uppskattad föreläsare, bloggare, managementkonsult och flerfaldigt publicerad författare

4 svar på ”Talang 2.0 – Från medarbetare till superhjälte”

 1. Wow! Sjyst titel! :-) Du fann den till slut ;-)

  Är jag petig och helt ute och cyklar när jag föreslår att byta ut ’läsare’ mot ’dig’?
  ”tar författaren Linus Jonkman med dig på en”
  …alternativt ”dig som läsare”

  Må din bok bli en bestseller …för allas skull! :-)

 2. Tack Jimmie =) ja fasen den satt långt inne. Men i slutändan ligger den underrubriken nära budskapet i boken.

 3. Ska bli riktigt spännande att läsa Linus. Snyggt jobbat, du är en idé spruta! Ha en bra sommar så kan vi väl höras i augusti?

  Katarina

  1. Ja Katarina – lunch i Augusti blir det! =)
   Det ser vi till att styra upp. Låt oss höras efter sommaren.
   Ha det riktigt skönt
   /Linus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.