Förhandsboka ditt exemplar av Talang 2.0


(klicka på omslaget för att provläsa några sidor)

Ordet talang har en mytologisk laddning.
Människor som Mozart, Zlatan, Einstein, Carolina eller Helen Keller omnämns som halvgudar, supertalanger och begåvningar. Vi förknippar talang med fysiologi som pianofingrar, läshuvud, näsa för affärer, språköra eller bollsinne. Finns dessa förmågor och är de isåfall gåvor eller något vi tränar upp? Kort sagt kan vem som helst bli världsmästare?

Jag blev kittlad att skriva om ämnet efter att jag insett något. Jag talade flera gånger med arbetsgivare som var fast beslutna om att ”vinna kriget om talangerna”. Det jag fastnade för att de oftast inte hade en uppfattning om vad talang var. Därför tittade jag på vad decennier av forskning inom idrott, musik och affärsliv kommit fram till. Jag gick till botten med ämnet och fann bland annat forskning av auktoriter som Anders Ericsson.
Det slog mig att det som anses vara  framgångsrika talangfaktorer förefaller vara universella ting. Det handlar om faktorer som kan skapas inom idrott , musik såväl som i arbetslivet. Därför blev detta en bok som möter upp talangbegreppet med ledarskap och organisationskultur. Vad är rätt bemötande för att ta tillvara på styrkorna hos talanger? Vad krävs av ett företag för att behålla och engagera toppspelare? Hur blir en medarbetare en superhjälte?
Detta och mycket annat är vad Talang 2,0 handlar om.
Förhandsboka här

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.