Gratis är gott! (Del 1) – Kreativitetsmanualen 1.0

Jag tänkte dela med mig av något som trängts i mitt huvud de sista åren. Alla gillar vi kreativitet. Alla vet att kreativitet är något som är bra och som gagnar ett företag. När man frågar någon vad kreativitet är inser man att det finns lika många definitioner på ordet som det finns människor.
Givetvis blir det då svårt att fånga in ett sånt vitt begrepp i ord.
Kreativitetslitteraturen kryllar av plattityder som säger ”tänk som ett barn”, ”Tänk tvärtom” eller ”Gör ingenting”.
Men HUR blir man mer kreativ egentligen?

Det är detta som jag grubblat mig fördärvad över. Jag har försökt att fånga in olika mentala strategier, olika sätt som vi kan tänka för att bli mer kreativa.
Jag har utgått ifrån en tes om att sann kreativitet inte är en roll utan fyra olika roller av tänkande. Den första rollen är ASTRONOMEN i min metafor. Astronomen är den person som upptäcker BEHOV (planeter). Den andra rollen är FORSKAREN. Forskaren är ”människan med glödlampan” som kommer på idéen till att fylla behovet (dvs uppfinner rymdraketen). Ytterliggare roller är VD:n och ASTRONAUTEN, men dessa förklarar jag nedan i manualen.

Nedan har jag inkluderat en kreativitetsmanual helt gratis. Den är gjord för att kittla din förmåga att vara kreativ i och utanför din yrkesroll. Jag har strävat efter att detta verkligen skall vara en manual för en process och inte bara en flummig samling av klicheér. Dock så uppskattar jag att få ta del av tankar, synpunkter, tips och kommentarer på materialet. Ifall jag kan få betalt på något vis för manualen så är det åsikter som är den valuta jag vill ta del av.

Varsågod!

ps: Ett tips! Ifall ni skall skriva ut den så välj ”booklet” och ”left bind”, på era skrivainställningar. Då blir det en liten broschyr av det hela.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.