Uppdrag och referenser

Mina uppdragsgivare:

Regeringskansliet, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Högsta Domstolen, Kungliga Biblioteket, Ericsson, Folksam, Facebook, Swedbank, IKEA, Jusek, E.ON, SAAB, Proffice, Volvo IT, Furuboda, Tepe, Dfind, Unionen, Dustin, Social Departementet, Statskontoret, Atea, Poolia, Skatteverket, HR Norge, AdLibris, Nito, Wise, Avega, Norges Jurister, Justitiedepartementet, Öresundskraft, God morgon Lund, GFK, CSN, Expiris, Trafikverket, Almega, EFL, Trygghetsrådet, IT Gymnasiet Göteborg, AF, Ennova, Presis, Chefsnätverket Close, Ballingslöv, Easy Fairs, Helsingborgs stadsbibliotek, Västerås stadsbibliotek, LinkedIn, Inclusion AB, Dustin, Cerdo Bankpartner, Handelskammaren Malmö, Landstinget Östergötland – Universitetssjukhuset, Aaeron, Pro Civitas, BodyShop, TEVA, Freedom Finance, Attendo, Plan B, Lunds Universitet, Ework, Region Skåne, CrossKeys, Hjärntrusten, PersonalAktuellt, Rotary, Carpenova, Competensum, Centrum Företagsgrupper – Malmö, Sigma, CISV, Ipdix, Findus, Gotech, Skillway, Arbetslivsresurs, Concept factory, Kristianstad kommun, Kompetensutveckling Varberg, Ängelholms Stadsbibliotek, Varberg Energi, Campus Varberg, Campus Alingsås, ESF, Ängelholms kommun, YH collection, Helsingborgs marknadsförening, Lyma Kemiteknik, Capgemini, Effectus, Staffanstorps kommun, Ängelholms bibliotek, Cherry, Monteprenör, Capio, Liber, Malmö Stad, Occassion, Marknadsföreningen Helsingborg, Landsbygdsdepartementet, Schibsted, Starck&Partner, Relocation Stavanger, Axis Communications, HR Nätverk Karlstad, Foo Cafe, MPYA, Pilotage, Apelryd, JM, Furuboda, SBF, HSP-föreningen, Swedavia, DraftIT, Wildfire, MTG, Sparta, IST, HR-Norge  m.fl

Utlåtande om mina föreläsningar:

Jag har anlitat Linus Jonkman på flera av mina chefsutbildningar och det har alltid blivit en succé. Linus är professionell och påläst samtidigt som han är varm och genuin. Många av mina kursdeltagare uttrycker att han är en stor inspirationskälla och jag kan bara hålla med. Han kombinerar teori om kultur med praktiska exempel på ett kraftfullt och unikt sätt och han når verkligen fram till åhörarna.
– Nadja Sörgärde,
Fil.dr. Universitetslektor, Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Vad mer kan man önska?
Skulle jag kort beskriva Linus föreläsning om företagskultur så skulle ge göra det med tre punkter. Först det första: Det finns ett Hur, hur åstadkommer jag kulturella skillnader. För det andra: Det är minnesvärt, roligt och referenser till forskning. För det tredje: Hans bilder och illustrationer lyfter de andra två.
Ibland när personer pratar om förändringar och kultur så känns det lite abstrakt. Så känns det aldrig när Linus berättar om sin kulturresa. Han bjuder på sin kunskap och berättar om hur man kan tänka, vad man kan göra och vilka effekterna då blir. Han blandar nörderi med forskning och humor. Sedan skall jag inte berätta för mycket, men jag hoppas att han aldrig slutar visa bilder på svärmar. Jag rekommnderar Linus varmt som föreläsare och inspiratör inom företagskultur.
– John Johansson, Affärsansvarig Rekrytering, Qtym

Linus gjorde en otroligt uppskattad presentation kring hans tankar och erfarenheter av att bygga en stark företagskultur på Prisjakt på Inspirationsdagen 2019 inför 150 HR-chefer. Trots en kräsen publik med kunskaper om företagskultur var den vanligaste kommentaren ”Superbra! Inspirerande och mycket underhållande! Och jag som trodde att jag kunde det här men jag lärde mig en massa nytt!
-Per Brolin, Svenska HR-nätverket

Linus är en fängslande talare och det han pratar om är mycket intressant men ffa väcker det eftertanke. I vår hektiska värld gäller det att hela tiden hävda sig och hålla sig framme, för att kunna konkurrera på en allt hårdare arbetsmarknad. Då är det viktigt att vi har kännedom och kunskap om våra kamrater som kanske inte alltid sticker ut hakan, men som oftast har väldigt mycket bra saker att komma med när dom väl gör det! Introverta har allmänt sett en låg profil och behöver upptäckas om de ska kunna bidra med full kraft, och det är bl a det som Linus får oss att inse. Jag har nu hört Linus prata om detta några gånger och varje gång hör jag något nytt och får nya tankar och funderingar. Eftersom jag är personalchef kan jag inte låta bli att associera till när vi anställer nya medarbetare. Vilka krav ställer vi och varför, vilka frågor ställer vi i intervjuerna och vilka förväntningar har vi på våra medarbetares personliga egenskaper? Detta tål att tänka på!
Linus väcker många känslor, man blir fundersam, vemodig, glad och ibland lite förskräckt. Har ni en chans att lyssna på Linus när han talar om att vara introvert så ska ni ta den chansen – och läs hans bok!
-Birgitta Carlsson, Personalchef, Socialdepartementet

Väldigt inspirerande föreläsning som hjälpte mig med nya tankar om hur jag som ledare kan formera starka och uthålliga team och inte minst för hur jag genom små och enkla medel kan skapa bättre förutsättningar för att var och en kan bli den bästa versionen av sig själv. Till gagn för både organisation och person.
-Per-Anders Johanson, Commercial Director, Wise Group Öresund

Linus holdt foredrag om utbrenthet for oss på konferansen Sykefravær og arbeidsmiljø. Foredraget var personlig, vitenskapelig forankret og ga konkret nytteverdi. Han fikk fantastiske tilbakemeldinger fra deltakerne, og vi samarbeider gjerne med Linus ved en senere anledning!
-Mina Soli, HRNorge

Linus dragning för våra ledare på Öresundskraft var mycket uppskattad och på många sätt ett uppvaknande för oss. Det blev tydligt att vi har många verktyg och övningar i vår företagskultur som enbart riktar sig till de extroverta och att vi i många sammanhang belönar ett extrovert beteende. Vi på HR behöver verkligen tänka om kring hur vi på ett bra sätt får med de introverta på vår resa framåt. Detta som ett led i vårt viktiga inkluderingsarbete!
-Maria Alvén, HR Öresundskraft

Efter att ha anlitat Linus till ett antal frukostseminarier i olika delar av Sverige har vi fått fantastiskt fin respons från våra kunder. När jag läser igenom utvärderingarna ser jag att många av dem kommer att se över både sina rekryteringsprocesser och sitt eget ledarskap, hur de bemöter de olika medarbetarna. Många har kommenterat att Linus seminarium är det bästa de har varit på. Ett av syftena med våra seminarier är att inspirera och det har Linus verkligen lyckats med.
-Caroline Eriksson, Projektledare inom Marknadsföring, Proffice

Linus fångade Lundapubliken ögonblickligen med sin föreläsning Introvert – den tysta revolutionen. Det var många företagare som fick en aha-upplevelse både när det gäller rekrytering och personliga relationer
-Tove Möller Andersson, Näringslivsutvecklare Lund

Linus Jonkmans föreläsning Introvert – den tysta revolutionen vid Kristianstads kommuns ledardag var både uppskattad och tankeväckande. Linus framförde sitt budskap på ett engagerat och underhållande sätt. Det gav perspektiv på olika personligheter och dess egenskaper, en kunskap som kan vara viktig att ha med sig vid rekrytering eller i det dagliga arbetet. Föreläsningen öppnade upp för både självkännedom och väsentlig kunskap att ha med sig i sin professionella yrkesroll. Föreläsningen var uppskattad och gav något tillbaka att reflektera över framöver särskilt för chefer och HR i organisationen.
-Leif Rülf, Hr-direktör Kristianstad kommun

Sällan har jag aldrig upplevt att Bibliotekets sjudande mötesplats, Café Birger, har klätts in med en så värmande och inspirerande ordfilt, som när Linus Jonkman besökte Helsingborgs stadsbibliotek för att berätta utifrån sin bok Introvert – den tysta revolutionen. Sakligt och underhållande, introvert och extrovert skapade Linus en atmosfär där det var lätt att ställa frågor och berikande samtal kom till stånd. Jag kan varmt rekommendera Linus.
-Irène Stenvatten, bibliotekarie o programsamordnare Helsingborgs bibliotek.

Linus Jonkmans föreläsning kring boken Introvert – Den tysta revolutionen blev en stor succé på Ängelholms bibliotek. Besökare strömmade till, och efter den både kunniga och underhållande föreläsningen var det stor glädje att, som arrangör, få ta emot glada och entusiastiska kommentarer från besökarna. Det handlade om alltifrån igenkännandets mer roade kommentarer till den djupare och mer allvarsbetonade förståelsen för och erkännandet av både introverta och extroverta drag som vi ser hos oss själva och andra.
-Ann-Christin Fors, Bibliotekarie Ängelholms bibliotek

After listening to Linus in May 2013 when he gave his presentation ”Guldklockans död”, I bought his books ”Talang 2.0” and ”Generationsanpassat Ledarskap”. I liked them both very much, specially the first one. Therefore I hired Linus to in October 2013 to give his thoughts and ideas about how to deal with generation Y and Z at a seminar for 65 Managers in Swedbank. Linus was brilliant!
-Urban Björn, Senior Vice President at Swedbank

Vid vår senaste VD-träff i Turning Torso så anlitade jag Linus för att föreläsa om ”Generationsanpassat ledarskap”. Linus gjorde en fantastisk föreläsning, och det väckte många tankar kring vilka utmaningar det innebär att leda olika generationer. Jag vill passa på att ge Linus mina varmaste rekomendationer och samtidigt tacka för en fantastisk förmiddag.
-Jimmy Oldén, Group Manager – Expiris

Jag har haft nöjet att lyssna till Linus föreläsa om både generationer och talanger och min rekommendation är – får du chansen att lyssna på honom, ta den!
Med en introverts lugn och behärskade framtoning levererar han intressanta och tankeväckande slutsatser från egen och andras forskning och alltid med en gnutta Generation X humor
-Martin Persson, Sales and Services manager – Garuda

Jag har haft förmånen att ha anlitat Linus för en föreläsning om generationsväxlingen i arbetslivet och i livet i stort. Linus briljerade med ett väl genomfört framträdande som var både tankeväckande och inspirerande. Jag kan varmt rekommendera Linus!
-Christopher Krokstedt, Managing Director – INCLUSION

Utifrån ett säljperspektiv kom Linus och föreläste hos oss angående generationsskillnader i dagens samhälle -Varför olika generationer agerar och resonerar på olika sätt. -Vilka stimulatorer i försäljningen man kan ta hänsyn till beroende på vem man pratar med.
Mycket intressant, innehållsrikt och inspirerande för både säljare och ledare på Freedom Finance. Vi jobbar gärna tillsammans med Linus igen!
-Caroline Wedberg, Säljchef – Freedom Finance

Jag har anlitat Linus som föreläsare och facilitator vid större chefsutvecklingsprogram och jag kan varmt rekommendera Linus för liknande uppdrag. Linus kombinerar djup kunskap inom sitt ämne med passion, engagemang och ett briljant framförande. Linus har varje gång blivit mycket uppskattad av deltagarna och när tillfälle ges kommer jag att anlita honom igen i framtiden
-Lars Scheer, VD – Cross Keys

Linus har genomfört en studie av Presis ur ett engagemangsperspektiv. Hans rapport och artikel är baserad på kvantitativa mätningar som är uppföljda av kvalitativa intervjuer med vår personal. Linus arbetar noggrant, kvalitetsmedvetet och är mycket angelägen i att stämma av förväntningar och resultat. Han håller alltid en rak, uppriktig och konstruktiv kommunikation i alla ämnen. Resultatet? En mycket positiv bild av Presis som jag har svårt att ta till mig, men för mig är denna rapport historia. Framtiden ligger i Linus förbättringsförslag och dit styr vi med en Egonauten som navigatör. Tack för ett bra arbete, goda samtal och gott samarbete
-Fabian Hagman, VD – Presis

Vi har ett mycket nära och uppskattat samarbete med Linus. Linus vrider och vänder på begreppen generation och talang ur ett historiskt och ett beteendevetenskapligt perspektiv. Han utmanar, ställer frågor och inspirerar till att ifrågasätta. Linus får oss att tänka ett steg längre, samtidigt som han hela tiden har en humoristisk underton. En lysande estradör och inspiratör!
-Ann-Sofi Aru, VD – Competensum

Linus inspired us all with his research in a well performed and entertaining speech and workshop. He made us understand the challenges we face from new generations of customers and employees.
The downside is that I had to accept that there actually is a younger generation than myself…
-Emil Sunvisson, CEO – Cherry

Under vårt butikschefesmöte i september var Linus inbjuden att föreläsa om generationsanpassat ledarskap. Det var en mycket uppskattad föreläsning som bjöd på många nya insikter inom ledarskap såväl som många igenkännande skratt. Samtliga butikschefer uppgav i sin feedback efter mötet att de tog med sig många tankar och idéer men även bra verktyg att arbeta vidare med för att förändra och förbättra sitt ledarskap. Under den efterföljande middagen kretsade samtalen huvudsakligen kring Linus föreläsning. Linus är en mycket engagerad, passionerad och kunnig föreläsare som jag mycket varmt kan rekommendera!
-Eva Lemark, Distriktsansvarig Sverige – The Bodyshop

Linus är extremt kompetent och intressant att lyssna till när han berättar om de olika generationerna och vad som format dessa. Man tar med sig många tankar och roliga igenkännings-minnen från hans föreläsning. Alla som jobbar med någon form av ledarskap borde lyssna på Linus. Våra kunder som främst verkar inom it uppskattade Linus föreläsning.
-Helena Gällstad, Atea – Sverige

Linus gjorde starkt intryck med sin föresläsning på deltagarna, som vi delat upp två kategorier: ungdomar i jobbsök och vuxna som arbetar relaterat med unga människor som skall ut i arbetsliv/studier. Generationsväxlingar skapar ofta missförstånd i kommunikationer etc, men genom att förstå bakomliggande orsaker och trender genom årtionden skapar man en avsevärt bättre förståelse för hur olika generationer fungerar, kommunicerar och mottar information/kommunikation. Ett perfekt arrangemang om man vill belysa just dessa frågor. Efterföljande workshop fungerade också mycket bra, med livliga och givande diskussioner genomgående bland alla deltagare.
-Håkan Axelsson, Kommunikatör , ESF – Ängelholm

Procivitas arrangerar träffar för adepter och mentorer ett par gånger om året. Vid ett sådant tillfälle hösten 2012 bjöd vi in Linus Jonkman för att föreläsa om generationsanpassat ledarskap följt av en workshop. Linus är mycket duktig och kunnig och han framför sitt budskap med en humoristisk ton. Jag blir imponerad av hans gedigna researcharbete som i föreläsningsform (även i bokform) levereras på ett träffsäkert och underhållande sätt. Den workshop Linus så väl planerat åt oss blev väldigt lyckad. De olika momenten var kreativt utformade och deltagarna tyckte att det var mycket lärorikt att lyssna till de olika generationernas tankar
-Carina Gerre, Näringslivskoordinator – ProCivitas Privata Gymnasium

Föredraget om Generationer fick mig att inse att det inte alls är en massa ’hopplösa ungdomar’ som nu skall ut på arbetsmarknaden. Tvärtom, på ett underhållande och träffsäkert sätt belyste Linus vad som präglat de olika generationerna och avslutade med en rad konkreta tips. Tips som får mig att se fram emot att få nya, unga och drivande arbetskamrater. Man kan bara önska att det vore ömsesidigt.
-Kerstin Bengtsson, projektledare och personalchef – Handelskammaren

Har anlitat Linus Jonkman vid flertal tillfällen för att, som en del av en ledningsutvecklingsinsats belysa och sätta  perspektiv på generationsfrågan. Linus gör detta på ett synnerligen inspirerande och kunnigt sätt. Jag kan varmt rekommendera hans föreläsning.
-Henrik Challis VD – PlanB

Egonaut och Linus Jonkman fyller ett hål som utmanar såväl traditionella ledarskapsutbildningar som vedertagna analyser av generationerna. Genom att blanda historia, populärkultur, statistik, beteendevetenskap och presentera det med passion och glädje har han fångat mig och fått mig att tänka till. Det är lätta att relatera till informationen och det är av den anledningen jag har anlitat Linus till Trendindex (en trendanalys genomförd på studenter mellan 16-27 år)
-Hanna Nordgren, VD – Talent Relations AB

En såväl underhållande som tankvärd och givande föreläsning där Linus med säker fingertoppskänsla och stor träffsäkerhet visade på vad som format och utmärker olika generationer och varför man kan behöva leda dessa på olika sätt för att skapa värde i en organisation. Igenkänningsfaktorn var mycket hög hos deltagarna – En riktig nostalgitripp med aha-upplevelser!
-Helena Högfeldt, Kompetensutveckling i Varberg AB

Linus genomförde en mycket uppskattat och intresseväckande presentation. Han lämnade ifrån sig konkreta exempel och koncept att arbeta efter för att möta generationsutmaningen
-Mattias Larsson, Företagsutvecklare – Falkenbergs näringsliv

Linus is a fantastic lecturer in many ways. He has energy and a great ethos when he speaks. With a good balance between humor and seriousness he knows how to quickly build rapport and credibility with the audience and how to create good spirit in a group. Linus is also a great entrepreneur, which he has shown by creating the Egonaut program and successfully challenged a mature market with new ideas. I admire that!
-Magnus Andersson, CEO – InfraSight Labs

Kan varmt rekommendera Linus Jonkman till en föreläsning kring generationer. Han är en mycket duktig och ödmjuk talare som har förmågan att känna av den publik han har framför sig. Det är ingen tvekan om att han kan ämnet; generationer! Man får en förståelse för de olika generationerna vilket leder till att man får en insikt hur man kan hantera de olikheter som exempelvis kan dyka upp på en arbetsplats. Att känna till dessa egenskaper är en styrka. Han tog oss verkligen med på en omtumlande resa kring begreppet ’generationsskifte’.
-Johanna Krantz, projektledare – Handelskammaren

Linus höll en mycket uppskattad föreläsning om generationers olikheter och hur vi kan mötas mellan generationerna på ett seminarium som vi på Carpenova arrangerade i maj. Att arbeta tillsammans med Linus kring vårt seminarium har varit fantastiskt stimulerande och inspirerande. Hans engagemang och vilja att tillsammans med oss skapa ett riktigt bra event var enastående och ett tydligt exempel på att han lever som han lär.”Mycket lärorikt och tankegivande” och ”Så inspirerande om olika generationer” var ett par av de kommentarer vi fick efter seminariet. Ett gott betyg brukar ju vara förnyat förtroende och i höst kör vi ett nytt seminarium om Talanger med Linus som den självklara huvudtalaren.
-Carina Gustafsson & Anna Goudoulakis, Carpenova AB

I had the pleasure of being a member of the inaugural Egonaut Class that Linus created and spearheaded.
Linus ability as a lecturer is nothing short of great. He has great poise, deep knowledge and enthusiasm of the subjects he talks about and at the same time has a humble low key appearance that opens up the individuals in the group for discussions on the subject at matter.
On top of his ability to pass his knowledge to fellow humans, he has a great sense of humor, is creative like he…. and is true to his words. Linus will get my highest possible recommendations!
-Björn Flygare – Ikano

Linus var och föreläste för oss på IKEA IT under vårt unit-möte i våras (Mars 2012). Han föreläste om generationsanpassat ledarskap, och det blev mycket uppskattat! Han är fantastiskt kunnig och inspirerande! Vi satt som fastklistrade och kunde inte sluta prata om ämnet i pausen! Efteråt är det många som har uttryckt sin uppskattning för denna föreläsning. Jag har ett par av Linus böcker i ämnet och de är ständigt utlånade! Jag kan varmt rekommendera Linus Jonkman som föreläsare! Han förgyllde vår kväll!
-Anna Gamalielson, Team manager IKEA IT

Utlåtande om längre åtagande:

”Vi har haft förmånen att få Linus fantastiska hjälp vid framtagandet av vår kulturbok. Att få vara co-pilot på den resan har varit inspirerande. Linus är kreativ som få, kompetent till tusen och äter struktur till frukost. Med hjälp av möte, intervjuer och ett batteri av värdefulla frågeställningar har vi internt tvingats vända och vrida på stora stenar för att kunna koka ner till ett konkret material. Ett material vi idag är stolta över!
Jag kan varmt rekommendera Linus. He is one of a kind!”
Malin Schmitz – Pilotage

“Linus handled a project about looking for new it tools for us. He managed the little group through a tight time schedule with tons of insights and delivered a very detailed and good way forward for our company. We continued in that direction after the project and are still very happy with the work that started it all.”
Martin EnthedDevelopment & Operations IT Manager at IKEA Communications AB

“With his multi-faceted mind and keen eye for talent, Linus is in my opinion one of the most exciting persons to be around. While retaining all the important traits that a management consultant needs, he adds the extra edge by reflecting on and being able to spread and share his extensive knowledge about the dynamics of relations between people. Linus is a great thinker and a great person and has my highest recommendations, especially wherever leadership needs cultivation.” Harald Schwanborg, Managing Consultant, Cap Gemini

“I had the pleasure of working with Linus Jonkman from March til June 2011. He filled the position as Product Owner in Höganäs SharePoint intranet project. Linus blended well in the organisation thanks to his ability to network, adjust to different types of groups and spread knowledge in a clear and humble way. From our point of view, Linus’ double competencies – project management/”soft” issues and technological know-how – were invaluable to the project. We would not have reached as good a result without him on board”
-Ulrika Rask-Lindholm Group Communications Manager at Höganäs AB

“I have had the pleasure of working with Linus during two years and I regard him as a resource who have made an essential positive impact on the work within our area during this time. Linus is a person with a big drive who has the ability to deliver more than what’s expected of him and to take a view on tasks way above the obvious. He has been willing to take on whatever assignment that has been put on him with enthusiasm and the results have at all times been more than satisfactory. On top of this, he always has a joke or an interesting view in store to lighten up his surroundings.”
Jens Antonsson Manager at IKEA IT

“Linus is a definite DOer with great people skills. Structured, efficient, curious. Expresses thoughts and ideas clearly, and is not afraid of speaking his mind. It has been a pleasure to work with you Linus!”
Andreas Kristensson – Technology Strategist, Corporate Technology Office at Sony Mobile Communications

“Linus is hardworking and devoted to the assignments given to him, he’s also the kind of guy you can present with a blank piece of paper, a problem and he’ll figure out a good solution. Linus has no problem connecting to people within an organization, this in combination with his other skills makes it easy for me give him my warmest recommendations.”
Jonas Assarsson – Plant Manager Landskrona at Borg Warner Automotive