Egonaut figurerar i Metro – Tema ”passionsyrken”


Dagens Metro behandlade ett antal trender inom karriär och yrkesliv. Genom sociala medier blev jag kontaktad av en journalist som hade hört talas om Egonaut och som fått en uppfattning om att detta var en ”passionstjänst”. Bakom den termen döljer sig den typ av befattning som skapas inifrån utav anställdas egen passion, snarare än att den tillsätts för att fylla ett definierat hål i organisationen. Med bakgrund utav att Egonaut började som ett fritidsprojekt under en tid då jag arbetade som projektledare inom IT, antar jag att det är rättvist att beskriva det som en tjänst som jag själv uppfunnit.
Det stora i den händelsen ligger inte hos mig, utan den ligger hos en arbetsgivare som har en modern och humanistisk förståelse för att engagemang är större än både piska och morot. Det stora ligger i en arbetsgivare som med en tilltro till både min förmåga och mitt engagemang vågat släppa kustremsan med blicken för att titta ut över en osäker horisont.

Jag är med andra ord djupt tacksam för att Sigma givit mig möjligheten att göra den resa som det senaste året inneburit. Utan att bli alltför sentimental vill jag dock länka till artikeln i Metro:

http://www.metrojobb.se/artikel/2011/01/13/9550/har-ar-de-fyra-hetaste-karriartrender/index.xml

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.