SOS barnbyar: En julklapp som betyder något?

Hur kul är det egentligen att få ytterliggare ett glöggset, en skärbräda eller en udda konstmugg denna julen med? Som cynisk Generation X medlem är jag inte sen att möta den typen av konsumtion med en stor näve fickljummen apati.
SOS barnbyar har däremot ett erbjudande om att köpa julklappar som verkligen i den riktiga världen har ett värde för människor som lever under förhållanden som vi inte ens förstår (när vi står och funderar kring ifall vi skall köpa en 42- eller 46 tums platttv). Så här skriver de om sitt erbjudande till företag nu i juletid:

Långsiktiga företagsjulklappar från SOS Barnbyar

SOS Barnbyar lanserar i år en rad nya företagsjulklappar som alternativ till termosar, senap och stegräknare. Meningsfulla julklappar som ger förskoleplatser, skolgång, stöd av socialarbetare, starta-eget-bidrag och medicin till utsatta barn och familjer.

Följande julklappar har företagen att välja på www.sos-barnbyar.se

  • Förskoleplatser för tre barn i Moçambiques under ett år à 5 000 kr.
  • Sjukvård för 24 patienter i Benin à 10 000 kr.
  • Starta-eget-bidrag som ger 15 personer försörjning i Centralafrikanska republiken à 20 000 kr.
  • Socialarbetarstöd till 58 utsatta familjer i Ukraina under ett år à 50 000 kr.
  • Mat, husrum och en kärleksfull mamma i barnbyn i Brovary, Ukraina, under ett år à 100 000 kr.
  • Valfri gåva/summa som SOS Barnbyar använder där den bäst behövs.

Ett varumärkes värde blir allt mer beroende av hur företaget uppträder i samhället, oavsett om det gäller småföretag eller jättebolag. Fler konsumenter, aktieägare och medarbetare kräver att företag tar socialt ansvar. Ett hållbart företagande har gått från att vara en guldstjärna i kanten, till att bli en hygienfaktor när såväl kunder som investerare gör sina val.

Julklappsvalen är bara en liten del företagens CSR-arbete, men sänder en tydlig signal om företagets sociala ansvarstagande. De företag som väljer att stödja SOS Barnbyar i jul får därför digitala eller fysiska julkort att skicka till sina medarbetare och kunder, med information om att årets julklapp är en gåva till något av ovanstående ändamål.
Den här typen av julklappar är något som företaget och dess personal och kunder kan känna gemensam stolthet över – året om. Julklapparnas olika inriktningar ger varje företag möjlighet att göra skillnad inom ett område som är kopplat till den egna verksamheten.


På SOS Barnbyars hemsida kan du läsa mer om arbetet med att stödja utsatta familjer runt om i världen. Läs också om David, Joachim och andra barn som har fått hjälp till ett bättre liv, och om socialarbetaren Irina som hjälper kvinnor med drogproblem att ta hand om sig själva och sina barn .

SOS Barnbyar är en politiskt och religiöst obunden organisation som i över 60 år har gett föräldralösa och övergivna barn ett nytt hem och en ny familj. Idag driver organisationen mer än 500 barnbyar i 133 länder men arbetar också allt mer med att stödja utsatta familjer så att barn inte ska bli föräldralösa eller överges på grund av sjukdom, fattigdom eller andra orsaker.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.