Hur långt är ett snöre?

Något jag irriterat mig på är mötets längd. På ren reflex förväntas alla möte var just en timme långa. Som en konsekvens blir de vanligtvis så också. Det finns en vedertagen observation om att en uppgift vanligtvis tar så lång tid att utföra som du fått på dig. Psykologiskt anpassar vi vårt arbetssätt till att fylla den tid vi har tillgänlig.
Ett finskt företag instiftade gemensamt att ett möte är 15 minuter långt. Genom att göra så fick de fram korta avskalade möte som fokuserade på ämnet. Det sedvanliga kallpratet försvann och deltagarna blev fokuserade. Det ser jag som en väldigt positiv inställning. Jag vet inte om det främst är en introvert åsikt att mötestid tyvärr ofta är bortkastad. Det är ett bortfall av tid där vi kunde gjort något av värde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.