En bortglömd faktor inom engagemang

Jag vill lyfta en bortglömd faktor med enorm påverkan på vårt engagemang: Vi vill sätta ett ansikte på det arbete vi gör.

Vi inspireras av att se hur våra ansträngningar gör skillnad i en människas liv. Den bortglömda faktorn är dialogen mellan medarbetare och kunder. Många bolag har höga murar runt personalen. Ibland sker all kundkontakt genom ett språkrör i stram byxdress. För medarbetare blir kunderna diffusa sagoväsen. En del medarbetare harvar i någon avgränsad del av verksamheten utan att någonsin få se hur deras bidrag landar i en annan människas liv.

Intressant är att kontakten kan vara minimal, men ändå få betydande genomslag. Livräddare som läste skildringar av hur liv räddats, blev mer närvarande och inspirerade i sitt jobb. Det finns framförallt en mycket talande studie från ett callcenter i USA. Där jobbade de med att dra in sponsorpengar från företag som skulle användas för att betala högskoleutbildning till ungdomar som hade det sämre ställt. I studien fick ett antal försäljare prata i fem minuter med en av de personer som de hjälpte. Denna kontakt internaliserade syftet för dem. Följande månad tillbringade försäljarna dubbelt så mycket tid i telefon och de fick in nästan 300% mer i bidrag.

Sålunda: Koppla ihop kunder och medarbetare så ofta du kan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.