Föreläsning med klyschig panel…

Igår var jag på COMPETENSUM i Ängelholm och hade den stora äran att få föreläsa för cirka 60 personer om Generation X och Y samt hur dessa tidskullar påverkar vad som är ”rätt” ledarskap i dagens yrkesliv. Eva Marminge och kollegorna på Competensum hade engagerat sig något fantastiskt med att skapa en atmosfärisk upplevelse för alla som vågade sig dit.

Genom hela korridoren hade vi samlat tidstypiska föremål från varje generation. Här återfanns ”motboken” och ranseringskuponger från andra världskriget. Kobratelefonen var obligatorisk för 60-talisterna. Här fanns även slinkyn, smurfarna och ett game&watch från det glättiga 80-talets högdagar. I ett rum strömmade det Glenn Miller band ur högtalarna medan svartvita journalbilder rullade förbi. Till detta serverades tidstypiska bakverk med allt från ”sju sorters kakor” (ja det var köbekagor) till moderna mammutmaränger på 600 gram styck. Det var stört omöjligt att inte ryckas med av den tidsmaskin som Competensums lokaler förvandlats till.
Det var på det hela taget ett mycket proffsigt arrangemang och jag är stolt att Sigma kan kalla sig för partner till Competensum.




Den mest intressanta upplevelsen för min del bjöd generationspanelen på. Vi hade samlat intressanta människor från tre generationer för att diskutera synen på arbetsliv, ledarskap och förebilder. Det som var oerhört kul var att denna panel var på många plan(ursäkta det vanvördiga ordvalet)  en kliché av sina generationer. När Generation X representanten Rasmus Carlsson började påstå att månlandningen var en konspiration och samtidigt hade svårt att komma på en positiv världsnyhet osade det av den kritiska cynism som vi X:are brukar beskyllas för. Samantha Booth och Mårten Svensson (gryyyym fotograf för övrigt, se länk!) representerade Y generationen med bravur och det var svårt att inte ryckas med av den positiva optimism och energi som dessa båda stod för (klyschigt nog!)
Babyboomer generationen representerades passande nog av kommunalrådet Åsa Herbst som illustrerade sin generations påstådda dominans genom sin plats på den högsta posten i kommunen (och hur coolt är det väl inte att finnas som en egen artikel på wikipedia?). Det var en mycket varm och trevlig panel som svarade på frågor och detta blev ett mycket uppskattat inslag. Säkerligen blir paneldebatten ett inslag som kommer att ingå i fortsättningen när tillfälle ges. Tack till panel, publik och alla som engagerade sig i detta evenemang! Jag tar med mig ett antal intressanta potentiella nya affärsmöjligheter ur detta evenemang men framför allt bär jag med mig en riktigt positiv känsla!

Ett svar på ”Föreläsning med klyschig panel…”

  1. Tack för igår! Riktigt roligt, blev chockad och kände mig verkligen som en kliché av min generation Y. Vi kan nog säkert hitta på något där våra verksamheter skulle kunna korsas!

    / Mårten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.