Fem saker som världens bästa arbetsgivare redan vet

Ett mycket hett och omdebatterat ämne är onekligen vad som behöver göras för att arbetsgivare skall behålla ung kräsen talang. Jag har kondenserat fem tunga och återkommande behov hos Y-generationen som dyker upp gång på gång i ett flertal tongivande undersökningar. Det kan påstås utan vidare omsvep att dessa fem behov utgör kärnan av vad arbetsgivare som Google använder för att klassas som världens främsta av Y och X generationerna.

Behov 1: Balans mellan arbete och fritid
Vad betyder detta?
Som I att stödja ett aktivt och socialt liv med många parallella aktiviteter.
Strategi:
Transaktionsledarskap som tillåter flexibelt arbetsschema (”jag blir sen på tisdag men jag jobbar in det på torsdag kväll”). Att ha formella och informella nätverk för karriärplanering. Att arrangera sociala event som är knutna till arbetet.

Behov 2: Flexibilitet
Vad betyder detta?
Som i att tillåta arbete att vara något som inte är knutet till en specifik plats och att lärande inte explicit betyder klassrum.
Strategi: Tillåt mobilitet inom organisationen I tre dimensioner. Dimension ett är laterala karriärmöjligheter (som att byta roll i ”sidled”). Dimension två är den klassiska karriärstegen med möjlighet att gå både uppåt och neråt i organisationen. Dimension tre är mobilitet i avseende var och när vi arbetar (exempelvis hemifrån, nattetid ifall det känns rätt). Att planera långsiktigt för karriär och att skapa läromöjligheter. Flexibilitet styrs givetvis i viss mån utav vilken bransch det handlar om.

Behov 3: Modern Teknik
Vad betyder detta?
Att inte göra sina anställda mer kraftfulla och effektiva som privatpersoner pågrund utav att ge dem gamla trögjobbade verktyg.
Strategi:
Att ha kraftfulla, personliga verktyg för intern kommunikation. Att ha en stark intranätplattform som knyter samman företaget. Att nyttja flexibla molntjänster och verktyg som tillåter användande från valfri lokation. Att aktivt promota ny och användbar teknik som smartphones, läsplattor m.m.

Behov 4: Känsla av syfte och meningsfullhet
Vad betyder detta? Som att känna en tydlig tillhörighet och en relation till inte bara sin arbetsgivare och sina kollegor utan även till varumärket och värderingar
Strategi: Definiera, tydliggör och premiera kärnvärden. Tydligt varumärke, både intern och externt. En balans mellan självbild, image och profil . Det vill säga: Hur uppfattar vi oss själva? (självbild) Hur vill vi uppfattas? (image) Hur uppfattar omvärlden oss? (profil) . Göra CSR och Miljö arbete till prioriterade aktiviteter snarare än kosmetika.

Behov 5: Konkret ledarskap och konkreta roller
Vad betyder detta? Som i att uppleva en känsla av tydliga ramar och att kunna svara på vad som förväntas av oss.
Strategi: Se till att frågan ”jag vet vad som förväntas av mig på arbetet” kan besvaras av alla medarbetare med ett rungande ”ja”. Uppdaterade rollbeskrivningar, tydlig organisation med tydliga ansvarsområden. Gemensamma ledstjärnor för ledarskap. Personer i ledande befattningar bör formulera en specifik topp 5-lista ”Det här är viktigt när du arbetar för mig” för att lära sina medarbetare sitt ledarskap.

 

2 svar på ”Fem saker som världens bästa arbetsgivare redan vet”

  1. Spot On Linus!
    Fler foretag maste vaga lita mer pa sina anstallda. Folk vill i allmanhet gora bra ifran sig och det ar chefens/foretagets uppgift att utnyttja denna drivkraft… Inte kvava den som (alltfor) manga foretag gor.
    Dessa fem punkter hanger ocksa ihop med utbrandhet ifall kraven ar for hoga (ens egna krav eller foretagets krav) pa individen.

    Utan tvekan att ett foretag som arbetar seriost med dessa punkter har en ENORM konkurrensfordel och de som INTE har forstatt det hamnar pa efterkalken pga minskad produktion, utbranda medarbetare och for hog (negativ) personalomsattning.

    Keep up the good work!

    1. Tack Fred!
      Som någon vis person påpekade är det alltid människorna som är den största tillgången i ett företag.
      Trots detta fokuserar många ledningsgrupper på sina produkter och tjänster medan man tror att organisationen sköter sig själv. Precis som dig är jag övertygad och anser mig även överbevisad om att det är en enorm fördel att ha medarbetare som anser sig vara ”engagerade” snarare än bara ”arbetare”
      Ha det gott =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.