”Mer än en slinky” – Strategiska workshops om generationer

”Varje generation vill ha sina egna symboler, sina egna människor och sina egna namn. De vill särskilja sig från sina föregångare” – Jim Morrison

Vissa ämne mognar i människors medvetande. När jag började tala om Generationer var ämnet ett frö. Människor som kontaktade mig ville ha ”inspiration till sin kick-off” eller en ”vitamininjektion”.
Uppdragsgivarna tenderade att vara mellanchefer eller människor som ansvarade för affärsnätverk. De hade känt att något var annorlunda -Att rekryter inte längre verkade vara stöpta ur samma mall. De reagerade på hur värderingarna hos unga medarbetare uppfattades som främmande för dem -som om de hade en annan uppfattning om spelreglerna. Men något drastiskt hände med förväntningarna på ämnet.

Det jag uppskattade med den första tiden var att mina uppdragsgivare var nyfikna människor som med öppet sinne ville närma sig ett nytt ämne. De sökte inspiration

Några år senare har jag märkt en tydlig tendens. De som anlitar mig är numera ofta redan införstådda med ämnet. De har läst rapporter och lyssnat på föreläsningar om ämnet sedan tidigare. De är ofta proffs som rör sig högt upp i verksamhetssfären. De har ofta dubbla efternamn, dubbla examen och långa titlar. Vanligtvis jobbar de med HR och eller inom ledningsgruppen. Det är som om ämnet flyttat upp i verksamhetssfären allteftersom utmaningarna med generationsväxlingen blir allt tydligare. Det handlar inte längre om inspiration så mycket som det handlar om nödvändighet.

Förändringen är följande: Ämnet har mognat och blommat ut. Uppdragsgivarna vill ta nästa steg. De efterlyser handling, praktikfall och längre workshops. De vill göra ett avtryck. För min del har jag märkt detta mycket tydligt. Förra året genomförde jag till 85 % föreläsningar och till ca 15 % workshops. Med de förfrågningar jag har nu börjar det närma sig ett 50 – 50 balans under 2013. Personligen är jag stormförtjust med detta, det är på detta vis som ämnet kan komma till sin rätt! Att förstå generationer är ”att engagera sig i det som engagerar” -det som får medarbetare att stanna kvar och att ge mer än sin tid till verksamheten.


Workshops är en del av den arsenal Egonaut arbetar med. Jag har därför försökt att summera mina tankar på en sida här på min sajt. Läs mer om du är intresserad. Vi ses där ute.

”Vad är ädlare än att hjälpa nästa generation?” – Cicero

2 svar på ””Mer än en slinky” – Strategiska workshops om generationer”

  1. Vad är detta? En liten 80-talare som talar. Ha-ha. Det är bra skrivet men jag saknar en film på slinky. Finns den fortfarande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.