Hur är ditt engagemang jämfört med andra i samma bransch?

Arbetar du i en konsultverksamhet med minst femton anställda? Funderar du på hur ert engagemang står sig mot konkurrensen? Låt oss mäta!
Jag gör detta kostnadsfritt. Jag samlar in information från konsultbolag inom IT och verksamhetsutveckling i Sverige. Alla medverkande bolag mäts på åtta dimensioner av sina medarbetares engagemang.(nej Dilberts chef har inte förstått vad employee engagement handlar om)

Varför mäta engagemang?
Gallup konstaterade på 90-talet att marknadsledande organisationer kännetecknas av högt engagerade medarbetare. Sedan dess har det funnits ett stort intresse för att höja engagemanget på företag. Vi vet att engagerade medarbetare är 76% mer lojala och 43% mer produktiva. De tar ut färre sjukdagar, talar varmt om varumärket och blir kulturbärare. Mer än så tänker jag inte bre ut det hela -engagemang är fantastiskt kraftfullt helt enkelt. Flera faktorer styr detta. Skillnaden på varför vi “byter tid mot pengar” eller varför vi ser “arbetet som sin egen belöning” handlar om engagemang. På ett genomsnittligt företag är det endast 31% som är engagerade. Detta är något jag arbetar med att förändra.
”Det finns inga oengagerade människor, bara människor som inte funnit mål som engagerar dem” – Tony Robbins

Hur?
Undersökningen sker via ett webbformulär vilket tar max fem minuter att fylla i per medarbetare. Svaren sammanställs och återsänds till er. Genom detta får ni en snabb temperaturmätning av engagemanget i er verksamhet. Ni får då också en inblick i hur ni står er mot konkurrenter inom samma bransch. De åtta dimensioner som mäts kommer från området arbetspsykologi och bedömer bland annat förtroende för ledningen, skattning av karriärmöjligheter m.m.

Er insats: Som tidigare påtalat är detta helt kostnadsfritt från er sida (utöver de få minuter som går åt per medarbetare till att klicka i svaren).
Min insats: Jag sammanställer materialet i en rapport med tydliga grafer som jag sänder till er.

Varför gör jag detta gratis?
There is no such thing as a free lunch (eller?)
Jag har två motiv. Det ena är att jag arbetar med uppdrag nu där jag analyserar möjligheten att höja medarbetares engagemang på konsultbolag. Genom att jämföra med andra bolag blir det lättare för mina kunder att se var de är starka respektive svaga i jämförelse med andra. Det andra motivet är att jag skrivit en bok som handlar om Talang och dess starka koppling till engagemang (jag kallar det talangkultur). Den data som jag samlar in är en del av informationen som jag delger när jag föreläser kring ämnet (alla som deltager är helt anonyma vill jag understryka).

Tänk på: Det är bara konsulter som skall svara. Ifall det blandas in fler yrkesroller blir det inte en rättvis jämförelse.

Vad behöver du göra?
Skynda er att meddela ifall ni vill vara med. Jag inkluderar femton bolag i just denna studie.

Först till kvarn!

4 svar på ”Hur är ditt engagemang jämfört med andra i samma bransch?”

  1. Hade varit grymt intressant att få gjort en sådan undersökning på vår arbetsplats… Vågar knappt tänka på vad resultatet skulle bli, tyvärr!

    1. =) Vi kan ju se ifall ni är intresserade?
      Första steget är kanske att våga möta ett svar som inte är övervägande positivt? Många som vill mäta engagemang vet att de har ett starkt sådant och vill egentligen mest ha ett kvitto. Jag ser inget fel med det iofs.

      Det som ofta är givande är att se att engagemang kan vara väldigt splittrat inom samma yrkesroll. Det finns exempelvis de som upplever ett stort engagemang mot sin arbetsgivare men en väldigt svagt engagemang mot sina arbetsuppgifter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.