Gratis är gott (del 3) – Kreativa rollkort

Kreativitet och entreprenörsskap handlar enligt min övertygelse om möjligheten att se bortom sig själv. En entreprenör kan kliva ur sig själv och placera sig i sin kunds skor. Ibland behövs resan bli ännu bättre än så. Då frågar sig entreprenören ”vad gör jag för min kunds kunder?” eller ”hur uttrycker jag behovet som en metafor?”.
Tankar som dessa handlar om perspektiv. Generellt så finns det något att vinna i att hela tiden vara ”lös” i sitt perspektiv på världen.
I många fall är vi starka i vissa roller. Som cynisk generation X:are har jag själv en tendens att se världen med något pessimistiskt perspektiv. För att hjälpa till med dessa perspektiv ger Egonaut nu bort en liten händig ”pryl” till.

Kreativa Rollkort

Så här funkar det. Du laddar hem denna gratis PDF. Du tar sedan och klipper ut korten och gör en kortlek. Varje dag drar du ett kort och får då tilldelat en roll eller ett perspektiv. Du låter sedan denna roll färga din dag.
Lycka till med att finna nya behov, idéer och affärer!

2 svar på ”Gratis är gott (del 3) – Kreativa rollkort”

  1. Det fanns förvirrande få negativa perspektiv. Jag saknar ”var kritisk mot ALLT”-rollen eller ”häckla alla andras idéer”. Men det kommer kanske en uppdatering för oss generation X barn? ;-)
    Hur som haver så tycker jag idéen är riktigt bra och jag tackar och bugar.

  2. Det här var en riktigt cool idé! Jag minns inte var, men det finns något liknande för barn. Jag skall se hur det funkar att göra detta på jobbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.