Arbetslivsdagar

När företag vill träffa blivande talanger brukar de ställa ut montrar på så kallade arbetslivsdagar. Detta är vanligtvis på stora arenor där tusentals besökare från olika högskolor kan klättra över varandra och äta gratisgodis (alltid Marianne-karameller). Det blir en slags speeddejting där mediatränade civilekonomer med andan i halsen får chansen att framhäva sig för solariebruna företagsrepresentanter. På några få sekunder förväntas de stressa fram en beskrivning av sig själv som skall vara lite kul, mycket seriös och framförallt spännande. För det mesta låter de exakt som alla andra. Företagsrepresentanterna kontrar med att berätta något om en företagskultur som är lite kul, mycket seriös och framförallt spännande. Även de låter precis som alla andra.
I den här miljön förväntas talangerna skapa kontakt med de blivande företagen och lyckas med att sälja in sig själv som en produkt.
Vid det här laget inser du att denna miljö inte direkt drar till sig introverter i klungor eller hur? Arbetslivsdagen är den introvertes långfredag

Det finns företag som har fattat det där. Introverter finner du inte på fotbollsplaner fyllda med bullriga montrar. Vi gillar att tala med en person och att bli inspirerade av något som talar till vårt intellekt.

Jag såg exempel på en klurig platsannons uppenbarligen designad för de mer inåtriktade talangerna:
Vi söker systemutvecklare för avancerad programmering.
Ring oss på: X=24, y=30 Telefon: =01.(y²-x).(y²-10²)x10

2 svar på ”Arbetslivsdagar”

  1. Jag ÄLSKAR arbetslivsmässor och dylik och jag ÄLSKAR kluriga rebusar. Ambivert verkar vara ”mitt fack”. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.