”Introvert – Den tysta revolutionen” är årets HR-bok

linus jonkmanIgår var jag i den kungliga huvudstaden. Där hamnade jag i centrum av ett socialt sammanhang. Lyckligtvis var det ett mycket trevligt socialt sammanhang och jag fick ta emot en utmärkelse jag är väldigt stolt över. Min uppfattning är att Årets HR-bok är den absolut finaste utmärkelse jag kan få för den typ av böcker jag brinner för att skriva.

Så här lyder juryns motivering:”Introvert Den tysta revolutionen är skriven med stor kunskap och med ett personligt engagemang. Författaren beskriver eftertänksamt och pedagogiskt kännetecken, svårigheter och styrkor med att vara introvert respektive extrovert. Ämnet är extra viktigt i dag när många företag arbetar med värderingsbaserad styrning. Boken ger välbehövligt stöd att reflektera över vilka värderingar som styr vid rekrytering, och vilken typ av personlighet som premieras när vi bedömer olika individers prestationer. Introvert är en bok för alla som har med människor att göra – och vem har inte det?”

549157_10151133119282335_754183739_n

Jag uppskattade verkligen att få ta del av jurymedlemmarnas högst individuella synpunkter kring ”Introvert – Den tysta revolutionen”. Det är lyx som författare att luta sig tillbaka och höra hur en annan individ uppfattat det jag uttryckt i text. Nu ser jag fram emot ett år där jag kommer att föreläsa rikligt om introverta inför såväl förskolor, universitet och kommersiella nätverk.

ung LinusJag vill uttrycka ett stort tack till alla läsare som gjort Introvert till en framgång i bokhandeln. Jag vill tacka för alla personliga brev jag fått med guldkorn kring vad det innebär att vara introvert. Till juryn uttrycker jag en generös portion tacksamhet för utmärkelsen samt den varma och respektfulla uppskattning ni gett mig. Till slut vill jag tacka Hanna, Smilla och Ludde för att ni tolererar pojken i bubblan (utanför vill jag ägna min tid med er). Älskar er.

Introverta förena er, (enskilt)!

Artiklar om Introvert som Årets HR-bok
PersonalOchLedarskap ( Längre artikel om Årets HR-bok 2013)
Bokförlaget Forum (Om Introvert som blev årets HR bok 2013)
Prisjakt (pressmeddelande om Introvert som blev årets HR bok 2013)
Coaching i Näringslivet (Om Introvert som blev årets HR bok 2013
Sveriges HR-förening (om Introvert som Årets HR bok)
Personal&Ledarskap (om Introvert som Årets HR-bok)

6 svar på ””Introvert – Den tysta revolutionen” är årets HR-bok”

 1. WOW – Stort grattis till utmärkelsen årets HR-bok! Vi på Garuda instämmer i hyllningarna!

  Vi ser framemot fler inspirerande föreläsningar och kompetenshöjande böcker framöver:)

  1. Tack Martin! Föreläsa på ämnet Introvert gör jag som bekant och utmärkelsen i sig har redan burit frukt (utöver att jag är jätteglad och stolt). Det som glädjer mig är att flera skolor kontaktat mig och jag tror att kanske är detta den bästa platsen att tala om introversion på. Än en gång tack för ert stöd =)

 2. Yes! Jätteglad för din skull, men även jätteglad för min egen. :-) Hoppas att detta gör att boken sprids ännu mer.

 3. Hej

  Stort grattis till dig i efterskott. bra gjort.

  Ha en fortsatt fantastisk dag

  Ha det
  JL

 4. Tack för en mycket intressant bok! Jag skulle vilja lägga till ett könsrollsperspektiv också. Såsom varande en tämligen introvert kvinna är jag väldigt trött på att höra att jag förväntas vara duktig på att göra flera saker samtidigt (eller ”multitasking” som du skriver om i din bok). Jag är ju inte alls bra på att göra flera saker samtidigt. Som kvinna förväntas jag också tycka att det är jättekul att gå på hemförsäljningspartyn, pysselkvällar, jag förväntas prata mycket samt hålla reda på alla släktingar, både mina egna och min sambos. Kvinnor i allmänhet förväntas vara mer extroverta än vad männen är. Du kanske inte har tänkt på det, eftersom din familj tycks uppfylla normen (männen är introverta och kvinnorna extroverta).

  1. Tack Pernilla. Jag är övertygad om att du har rätt angående genus. Jag har tänkt på det flera gånger tidigare och det du beskriver är ett klockrent exempel. Usch säger jag om alla uttalade och outalade normer. Vi måste ingenting

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.